Fontos tudnivaló!

A méz fajtájától függően idővel megsűrűsödik, kristályosodik. Ez függ a méz szőlőcukor és gyümölcscukor arányától. Magas gyümölcscukor-tartalom esetén a méz sokáig folyékony marad, viszont ha szőlőcukor aránya magasabb, a méz gyorsan sűrűsödik, illetve kristályosodik, mely azonban nem befolyásolja belső értékét. A kristályos mézet folyékonnyá tehetjük, ha maximum 40 fokig melegítjük, melynél magasabb hőmérséklet károsíthatja a méz minőségét.

Akácméz

Akác az egyik legkedveltebb mézfajtánk. Méltán büszkék lehetünk rá hisz világszerte elismert ...
Bővebben

Erdei méz

Ez a fajta méz nem a virágok nektárjából készül, a méhek az ...
Bővebben

Gesztenye méz

A gesztenye mézünk az amit szinte keserű méznek nevezhetünk. Édes íze mellett ...
Bővebben

Hársméz

A hárs mézet nagyon jól lehet kombinálni különböző gyógynövény teákkal, így egyszerre ...
Bővebben

Mézharmat méz

Mézharmat méz nem a virágok nektárjából készül, a méhek a szántóföldön elvirágzott ...
Bővebben
Mézontófű Méz

Mézontófű Méz

A mézontófű, más néven facélia egy világoslila színű haszonnövény. Méhek kedvence, virágzáskor ...
Bővebben

Olajretek méz

Az olajretek egy ritkán termelt mezőgazdasági növény ezért ha van rá lehetőségünk ...
Bővebben

Repce méz

A repce az első olyan mezőgazdasági növény amire mi méhészek vándorolunk a ...
Bővebben

Selyemkóró méz

Jó tudni, hogy a selyemkórónak több fajta elnevezése van. Selyemkóró, selyemfű, vaddohány ...
Bővebben

Vegyesvirág méz

Vegyes Virág méz, bár az egyik legértékesebb mézünk sokan nem kedvelik a ...
Bővebben