immunerősítés

Immunerősítés

A méznek januárban is mindenki örül. Ráadásul jó immunerősítő is, akár a fajtamézekre, akár a különleges mézekre gondolunk. 

Top homoktövises immunerősítők

Felsorolni is nehéz, mennyi mindennel hozták már összefüggésbe a távol-keleten már ezer éve ismert és használt homoktövist. Védi az immunrendszert, ellenállóbbá teszi a szervezetet, antibakteriális, így véd a fertőzések ellen is. roburáló hatású, C-vitamin tartalma magas, tehát a megfázásra, légúti betegségekre is hatásos. Fokozza az anyagcsere folyamatokat, ezzel együtt fogyasztása jót tesz az emésztésünknek. Természetesen védi a májat is, ami az egyik legfontosabb, és legigénybevettebb szervünk, és csökkenti a vércukorszintet is, de növeli az epe kiválasztást is, karbantartva ezzel a gyomrot, és könnyíti a zsíros ételek lebontását.

Gyömbéres 
immunerősítők

Sokan azt gondolják, hogy a gyömbér csak néhány éve, esetleg évtizede érkezett meg a magyar konyhába, de valójában már több mnt száz éve használjuk itthon is, mint különleges fűszer. Jellegzetes, máshoz alig hasonlítható csípős ízét van aki imádja, mások inkább elkerülik. A gyömbéres méz íze azonban sokat finomít a gyömbér harsány ízvilágán, de karakterét meghagyja. Ezért akár magéban is fogyasztható, de műzlik, jogurtok, smoothie-k frappáns kiegészítője is lehet. Bátrak süteményekbe is belesüthetik, de figyeljünk rá, hogy a gyömbér mellé milyen fűszereket használunk. Teában is kitűnő választás.

Csipkebogyós csoda

Karácsonyi mézeskalács figurák!

Nem kell december 24.-ig várni azét, hogy a karácsony minden örömét kiélvezhessük. Mézeskalács figurákat már egész decemberben nassolgathatunk. A kedves figurák gyereknek, szülőnek egyaránt kedvesek, de a mívesebben dekorált elemek önmagukban is szépek. És persze finomak is.