Fajtamézek

A jól ismert és kedvelt fajtákon túl, mint az akác, vagy a hársméz sok ritkább és nehezen elérhető mézet is kínálunk, aminek az alapja például a gesztenye, olajretek, mézharmat. Megvan persze az igazi klasszikus is, a vegyes virág méz is.
Akácméz

Akácméz

Az akácméz az egyik legkedveltebb mézfajtánk. Méltán büszkék lehetünk rá hisz világszerte elismert a magyarországon termelt ínyencség.

1300 Ft4200 Ft

tovább
Erdei méz

Erdei méz

1300 Ft4200 Ft

tovább
Erdei vegyes méz

Erdei vegyes méz

Az erdei vegyes mézet szokás még erdei virágméznek is nevezni, de nem szabad összekeverni az erdei mézzel, amit a méhek nem virágos nővényekről  gyűjtenek.

tovább
Gesztenyeméz

Gesztenyeméz

Nagyon jó ér, vér tisztító hatása miatt sokan fogyasztják visszeres lábra, szív és érrendszeri problémákra.
A gesztenyemézünk az amit szinte keserű méznek nevezhetünk. Édes íze mellett erőteljes, karakteres íz jellemző, így bátran fogyaszthatják azok akik nem kimondottan édesszájúak.

2000 Ft5500 Ft

tovább
Hársméz

Hársméz

A hársméz az egyik legnépszerűbb fajtaméz. Nagyon jól lehet kombinálni különböző gyógynövény teákkal, így egyszerre több jótékony hatást élvezhetünk.

1200 Ft3800 Ft

tovább
Mézontófű méz

Mézontófű méz

A mézontófű méz nagyon népszerű, nem csak a felnőttek, de a gyerekek, sőt a méhek körében is. Ízét, illatát szinte mindenki szereti, nem lehet benne csalódni.

1100 Ft3000 Ft

tovább
Olajretek méz

Olajretek méz

Az olajretek méz ritka kincs, ha van rá lehetőségünk mindenképp fogyasszuk, mert szinte biztos, hogy minden évben nincs lehetőség a termelésére.

900 Ft2500 Ft

tovább
Repce méz

Repce méz

A repce méz magas szőlőcukor tartamú, ezért nagyon hamar kristályosodik. Folyékony állapotban sárgásbarna színű, viszont mire kikristályosodik világos, tört fehér, fehér színűre változik.

1100 Ft3000 Ft

tovább
Selyemkóró méz

Selyemkóró méz

Jó tudni, hogy a selyemkóró méznek több elnevezése van: Selyemfű-, vaddohány-méz néven is nevezik. Az viszont biztos, hogy az egyik legértékesebb mézről beszélünk.

1200 Ft3800 Ft

tovább
Vegyes virág méz

Vegyes virág méz

A vegyes virág méz nem fajtaméz, hanem többféle virágról gyűjtött nektárból és virágporból tevődik össze. Így íze különösen gazdag és beltartalma változatos.

 

1000 Ft2800 Ft

tovább