1800 Ft–2900 Ft
C-vitamin tartalma vetekszik a narancs, vagy a csipkebogyó tartalmával. A több mint méz zöld diós termékét mindenkinek ajánljuk!
A még éretlen dió maga is kincs, nem csak a már beérett dió. A több mint méz zöld dió még a friss, kemény burkot nem növesztő diót használja fel, ami közismert alapanyag a hagyományos gyógyászatban, hazánkban is régóta ismeretes. A burkon belüli, még puha dió feldolgozása türelmet és szaktudást igényel. Sokáig kell áztatni, érlelni, válogatni, mire ehető formába kerül. Ezután már bátran fogyasztható akár magában, akár ételek részeként is. Bár a milotaiból is készül zöld dió, ez hazánkban nem terjedt el igazán, talán a lekvár és a szörp, ami ismertebb. Mi magyarok úgy szeretjük a diót, ha az ropog.
C-vitamin, fenol, vas és tannin tartalma jelentős, vitaminhiány esetén is javallott immunerősítő tulajdonsága miatt, de vérszegénység ellen, vagy levertség esetén is gyógyír lehet.
A zöld dió segíti a máj, a vér és a gyomor tisztítását, általánosságban fertőtlenítő hatása van az emésztésben. Gyulladásgátló hatással rendelkezik.